decoupage, kuchnia, słoiki, szkło

Im mniej tym lepiej

Lubię „grzebać się” w kuchni, sprawdzać nowe przepisy znalezione w Internecie lub gazetach kupionych przez siostrę czy mamę, samodzielnie wymyślać szybkie i proste dania albo modyfikować przepisy już mi znane. Dobre jedzenie musi być odpowiednio przyprawione. W mojej kuchni królują ostre przyprawy i zioła. Część z nich trzymam we własnoręcznie ozdobionych słoiczkach.

Z zamiłowania do sztuki kulinarnej wynika chyba mój pociąg do kuchennych motywów wykorzystywanych w decoupage. Poza słoiczkami przyprawowymi mam także słoiki na makaron i suszone grzyby, pojemnik na czosnek, butelkę na oliwę. Kolekcja z pewnością się powiększy.

Dziś na blogu zagości komplet słoiczków na przyprawy w wydaniu „im mniej tym lepiej”. To mój przedostatni komplet przyprawowy. Wcześniejsze były bardziej strojne, ale tym razem postawiłam na czystość i prostotę.